GSK:n yleinen tietosuojaseloste

Suomi

 

Viimeisin päivitys: 1. elokuuta 2020

Tämä tietosuojaseloste on tarkoitettu seuraaville käyttäjille:

  • GSK-tuotteiden ja palveluiden käyttäjät (pois lukien tutkittavat kliinisissä tutkimuksissa);
  • GSK:n ja GSK:n omistamilla verkkosivustoilla vierailevat käyttäjät;
  • GSK-järjestelmien ja sovellusten käyttäjät;
  • yksityishenkilöt, jotka ovat kiinnostuneita ottamaan yhteyttä GSK-yhtiöön tai joihin GSK-yhtiö on ottamassa yhteyttä; ja
  • kuka tahansa henkilö, joka on vastaanottanut tämän selosteen ja johon muut GSK:n tietosuojakeskuksen tietosuojaselosteet eivät päde.

Ymmärrämme, että tietosuoja on sinulle tärkeää. Olemme sitoutuneet käsittelemään henkilötietojasi huolellisesti ja luotettavasti.

Tämä tietosuojaseloste kertoo mitä henkilötietoja keräämme ja kuinka käytämme niitä. Selosteessa selitetään, mihin käytämme henkilötietojasi ja kuinka suojaamme ja pidämme ne turvassa. Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan yleisistä käytännöistämme.  Jos paikalliset lait tai säännökset kuitenkin edellyttävät, että käsittelemme tietoja eri tavalla tai ettemme käsittele niitä lainkaan, noudatamme aina sovellettavaa paikallista lakia.

GlaxoSmithKline kunnioittaa yksityisyyttäsi. "GSK", "me", "meitä", "meidän" tarkoittaa tässä yhteydessä GlaxoSmithKline-yhtiötä.

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa joko suoraan (esimerkiksi nimi) tai epäsuorasti (esimerkiksi yksilöllinen tunniste).

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan:

h

Kuka on henkilötietojesi rekisterinpitäjä?

GSK Services Unlimited (GSK House, 980 Great West Road, Brentford, TW8 9GS, Yhdistynyt kuningaskunta), yhdessä paikallisen, sinuun liittyvän GSK-yhtiön kanssa, ovat henkilötietojesi rekisterinpitäjiä. Lisätietoja paikallisesta GSK-yhtiöstä saat napsauttamalla tästä. Löydät saman linkin takaa myös oman maasi Tietosuojavastaavan (mikäli olemassa) yhteystiedot.

 

Yhteystiedot ja yhteydenotto tietosuoja-asioissa

 

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, jos sinulla on tähän tietosuojaselosteeseen liittyvää kysyttävää tai jos tarvitset lisätietoja tai haluat ilmoittaa huolenaiheesta, löydät paikalliset yhteystiedot tästä.

Mitä henkilötietojasi keräämme?

Sinusta keräämämme henkilötiedot voivat pitää sisällään seuraavia tietoja:

  • Perustiedot – nimesi, sukunimesi (mahdollisine etuliitteineen tai arvoineen), kutsumanimesi, sukupuolesi, ikäsi tai syntymäaikasi ja ensisijaisen kielesi. Vastaavanlaisia tietoja saatetaan kerätä lapsista erittäin rajoitetuissa tapauksissa, katso kohta "Lapsiin liittyviä lisätietoja";
  • Yhteystiedot – tiedot, joiden avulla voimme ottaa sinuun yhteyttä, kuten henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi tai työsähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä sosiaalisen median alustojen profiilisi;
  • Tekniset tiedot ja verkkoaktiviteettiin liittyvät tiedot – tiedot, jotka koskevat laitettasi, sekä verkkosivustojen, sovellusten ja järjestelmien käyttötiedot (mukaan lukien IP-osoitteesi, laitetunnus, laitemalli ja -versio, mobiiliverkon tiedot, käyttöjärjestelmä ja muut online-tyyppiset tunnistetiedot, selaimen tyyppi, selaushistoria, hakuhistoria, yhteysaika, katsotut sivustot, napsautetut URL-osoitteet, lähetetyt kaavakkeet sekä fyysinen sijainti);
  • Taloudelliset tiedot – pankkitietosi, mukaan lukien tilin nimi, tilinumero ja lajittelukoodi;
  • Tuotteen käyttö – tuotteen käyttöön liittyvät tietosi (mukaan lukien palautteet), ostohistoria ja mieltymykset, vuorovaikutus kanssamme, toivomasi yhteydenpitomenetelmä ja mahdollisesti käyttämäsi palvelut;
  • Terveystiedot – terveydentilasi, nykyiset terveysongelmat sekä meille toimittamistasi tiedoista ilmenevät terveystiedot; sekä
  • Audiovisuaaliset tiedot – valokuvasi, videosi ja äänitallenteesi.

Voit myös päättää, ettet anna meille henkilötietojasi pyytäessämme niitä. Jos et anna meille henkilötietojasi, se saattaa rajata mahdollisuuksiamme vuorovaikutukseen kanssasi. Emme esimerkiksi ehkä voi tarjota palveluita, joita olet tilannut.

Miten keräämme henkilötietojasi?

Suoraan sinulta, kun:

  • Luot tilin ja profiilin jonkin verkkosivustomme tai sovelluksen kautta;
  • Rekisteröit itsesi voidaksesi käyttää GSK:n todentamispalveluita;
  • Käytät yrityksesi kirjautumispalvelua tai muuta kolmannen osapuolen palvelua (esimerkiksi Microsoft, Googlen kirjautumissivu) voidaksesi käyttää järjestelmiämme tai sovelluksiamme.
  • Käytät verkkosivujamme, sovelluksiamme ja järjestelmiämme;
  • Jaat tai käytät sosiaalisen median profiilisi tietoja ottaaksesi yhteyden GSK:hon;
  • Rekisteröidyt vastaanottaaksesi markkinointimateriaaleja;
  • Osallistut GSK:n järjestämään kilpailuun;
  • Olet vuorovaikutuksessa myyntiedustajamme kanssa;
  • Ottaessasi yhteyttä teknistä tukea tarvitessasi tai antaaksesi palautetta;
  • Osallistut virtuaalitapahtumaan kuten webcast-lähetykseen;
  • Vastaat kyselyihin joihin haluat mahdollisesti osallistua;
  • Lähetät ilmoituksen haittavaikutusepäilystä tai lääkeinformaatioon liittyvän kysymyksen; ja
  • Osallistut kokouksiin, kuten advisory board -asiantuntijatyöryhmätyöskentelyyn liittyvät kokoukset tai konferenssit.

Muista lähteistä:

  • Julkiset lähteet;
  • Markkinoinnin yhteistyötahot;
  • Markkinointiyritykset;
  • Terveydenhoitoalan palveluntarjoajien hakemistot;
  • Tapahtumanjärjestäjät;
  • Sosiaalisen median alustat; ja
  • Puhuessasi internetissä meistä, kuten esimerkiksi mainitessasi GSK-tuotteen twiitissäsi.

Mikäli liität sosiaalisen median tilisi verkkosivustoomme tai sovelluksiimme, jaat samalla tiettyjä henkilötietojasi sosiaalisen median tileiltäsi kanssamme. Näihin saattaa sisältyä nimesi, sähköpostiosoitteesi, valokuvasi, sosiaalisen median kontaktisi ja muut mahdolliset tiedot, jotka olet antanut käyttöömme liittäessäsi sosiaalisen median tilisi verkkosivustoomme tai sovellukseemme.

Lisäksi yhdistelemme sinusta eri lähteistä saamiamme tietoja, mukaan lukien tiedot, jotka olet itse antanut, sekä henkilötiedot, joita keräämme vuorovaikutuksemme aikana.

h

Miten käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi vain tässä tietosuojaselosteessa jäljempänä kuvattuihin tarkoituksiin tai niihin kohtuudella verrattavissa oleviin tarkoituksiin.

Asiakkuushallintaan kanssasi.

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tarjotaksemme tuotteitamme ja palveluitamme sinulle;
  • Myöntääksemme sinulle palkinnon, jos olet osallistunut arvontaan tai kilpailuun;
  • Voidaksemme tarjota verkkopalveluita, kuten web-lähetyksiä, työpaikkoja sekä ilmoittaaksemme taloudellisista tuloksista;
  • Hallinnoidaksemme verkkosivustoihimme ja sovelluksiimme liittyvää tiliäsi;
  • Voidaksemme vastata henkilöllisyytesi ja käyttöoikeutesi verkkosivuillemme, järjestelmiimme ja sovelluksiimme;
  • Vastataksemme kyselyihisi ja voidaksemme tarjota sinulle tietoa sinun niitä pyytäessäsi tai kun arvioimme, että tuotteemme ja palvelumme saattavat kiinnostaa sinua. Mikäli aiomme jakaa elektronista markkinointia kanssasi, pyydämme sinulta suostumuksen tarvittaessa ja voit peruuttaa luvan milloin tahansa;
  • Pyytäessämme palautetta sinulta, pyytäessämme sinua osallistumaan tutkimukseen, kyselyihin tai osallistumaan tapahtumiin;
  • Muokataksemme käyttökokemuksesi toivomasi tyyppiseksi, kun asioit GSK:n kanssa;
  • Voidaksemme raportoida meille ilmoittamasi haittavaikutusepäilyn; ja
  • Voidaksemme suorittaa analytiikkaa, markkinatutkimusta ja segmentointia ymmärtääksemme mieltymyksesi, sekä voidaksemme kehittää tuotteitamme ja palveluitamme sekä tiedonvaihtoa kanssasi.

Voidaksemme hallinnoida ja kehittää prosessejamme ja liiketoimintaamme.

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Voidaksemme hallinnoida verkkoamme ja tietojärjestelmiämme tietoturvallisesti;
  • Voidaksemme hallinnoida henkilökuntaamme tehokkaasti;
  • Vastataksemme ilmoitukseesi johonkin tuotteeseemme liittyvästä haittavaikutusepäilystä ja seurataksemme tuotteidemme turvallisuutta.
  • Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehtävää yhteistyötä koskevien tietojen tallentamiseksi;
  • Voidaksemme analysoida tietoja, suorittaa auditointia ja tutkimuksia, joiden avulla voimme tarjota ja kehittää GSK:n digitaalisia alustoja, niiden sisältöä ja palveluita;
  • Voidaksemme seurata ja analysoida trendejä sekä tuotteidemme ja palveluidemme käyttöä, ymmärtääksemme mitkä digitaalisten ympäristöjemme ja palvelujemme osat ovat kiinnostavimpia ja parantaaksemme niitä; ja
  • Voidaksemme valmistella ja laatia johdolle annettavien raporttien ja analyysien, mukaan lukien analytiikka ja tilastointi, sisältöjä.

Muut tarkoitukset.

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sovellettavien lakien ja määräysten noudattamiseksi;
  • Toimivaltaisten viranomaisten pyyntöihin vastaamiseksi;
  • Ilmoittaaksemme ehtojemme ja käytäntöjemme muutoksista;
  • Oikeudellisten vaateiden esittämiseksi tai GSK:n puolustamiseksi mahdollisessa, uhkaavassa tai meneillään olevassa oikeudenkäynnissä;
  • Tutkiaksemme laittomaan tai haitalliseen käytökseen syyllistynyttä käyttäjää sekä suorittaaksemme tarvittavia toimenpiteitä.
  • Suojataksemme GSK:ta, sinun tai jonkun muun henkilön elintärkeitä etuja;
  • Ymmärtääksemme tuotteitamme ja palveluitamme sekä niistä saatua palautetta voidaksemme korjata tai kehittää niitä analysoimalla ulkoisista lähteistä kuten Googlesta, Facebookista tai Twitteristä (ja muista) saatavia tietoja;
  • Muokataksemme käyttökokemuksesi toivomasi tyyppiseksi, kun asioit GSK:n kanssa;
  • Voidaksemme toimittaa palveluita sinulle älylaitteesi ja mobiilisovelluksiesi kautta;
  • Myydessämme, luovuttaessamme tai siirtäessämme osan liiketoiminnastamme tai koko liiketoimintamme.

Millä perusteella saamme kerätä ja käyttää henkilötietojasi?

Voimme kerätä ja käyttää henkilötietojasi jollakin seuraavista perusteista:

  • Sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi tai sen täytäntöön panemiseksi; 
  • Lakien noudattamiseksi, kuten esimerkiksi:
    • Säädöksien mukainen tietojen tallennus ja raportointivelvollisuus, mukaan lukien haittavaikutusepäilyyn liittyvät tiedot, tuotevalitukset ja tuoteturvallisuus, sekä
    • Korruption vastaiseen ja läpinäkyvyyteen liittyvien velvollisuuksien täyttämiseksi.
  • Olet antanut meille nimenomaisen luvan, jos tällainen lupa on pakollinen (tietosuojalainsäädännössä käytetään ilmausta ”suostumus”). Voit peruuttaa antamasi suostumuksen koska tahansa. Normaalisti tarvitsemme suostumuksesi seuraavissa tapauksissa:
    • Evästeiden sijoittamiseksi laitteeseesi verkkosivustomme käyttötapojen seuraamiseksi, jotta voimme muokata näkemääsi sisältöä ja saamiasi ilmoituksia henkilökohtaisten kiinnostuksiesi mukaisesti;
    • Tietyt tilanteet, joissa jaat arkaluonteisia tietoja, kuten terveyteen liittyviä tietoja, itsestäsi;
    • Ennen kuin lähetämme sinulle tietyn tyyppisiä sähköiseen markkinointiin liittyviä viestejä; ja
    • Kaikki muut tilanteet, joissa henkilötietojen käsittely edellyttää suostumustasi. 
  • Joudumme käyttämään henkilötietojasi laillisiin liiketoimintaan liittyviin toimintoihin, kuten esimerkiksi voidaksemme hoitaa liiketoimintaamme menestyksellisesti. Näihin sisältyvät muun muassa:
    • Suoramarkkinointimateriaalin lähettäminen sinulle (sinulla on aina oikeus peruuttaa markkinointi- ja kampanjamateriaaleihin liittyvien viestien vastaanotto);
    • Auditoinnit ja sisäiset tarkastukset sekä sisäisten käytännesääntöjen noudattaminen lahjonnan ehkäisyyn ja eturistiriitoihin liittyen;
    • IT- ja viestintäjärjestelmien ja -verkkojemme käytön hallinta
    • Liiketoimintojen suunnittelu ja kehittäminen;
    • Koulutukset ja palautteen kerääminen laadunvarmistukseen liittyvissä tarkoituksissa;
    • Meidän ja/tai tytäryhtiöidemme, sinun tai muiden oikeuksien, yksityisyyden, turvallisuuden tai omaisuuden suojaaminen;
    • Sinulle tarjoamiemme palveluiden toiminnallisuuden takaaminen, mukaan lukien rekisteröidyn tilisi käyttömahdollisuus ja vastaavien asiakaspalveluiden tuottaminen;
    • Pääsyoikeuksien todentaminen tiettyihin tuotteisiin, palveluihin ja tietoihin, jotka on tarkoitettu vain laillistetuille terveydenhuollon ammattilaisille tai muiden taustaselvityksien suorittaminen voidaksemme varmistaa, että yhteistyölle kanssasi ei ole estettä;
    • Mieltymyksiesi analysointi tai ennustaminen aggregoitujen trendien tunnistamiseksi tuotteidemme, palveluidemme ja liiketoimintaan liittyvien toimiemme kehittämiseksi, parantamiseksi tai muokkaamiseksi;
    • Vuorovaikutus kanssasi internet-pohjaisten digitaalisten neuvontapalveluiden kautta ja viestien lähettämisen mahdollistaminen toisille henkilöille, mikäli näin haluat tehdä;
    • Kyselyjesi tai pyyntöjesi käsittely ja niihin vastaaminen, mukaan lukien pyynnöt näytteisiin liittyen;
    • Hallinnollisten tietojen lähettäminen sinulle, kuten esimerkiksi ehtojemme ja käytäntöjemme muutoksiin liittyvät tiedot;
    • Yhteistyön edistäminen ja siihen liittyvien asiakaspalveluiden tuottaminen; ja
    • Yhteydenotot tuotteisiimme liittyvien tietojen toimittamiseksi tai tuotteisiimme tai palveluihimme liittyviin kyselyihin vastaamiseksi; 
  • Oikeudellisten vaateiden tai käsittelyjen toteuttamiseksi, suorittamiseksi tai puolustamiseksi;
  • Sinun tai muiden tahojen elintärkeiden etujen suojaamiseksi; ja
  • Merkittävän julkisen edun takia, voimassa olevien lakien mukaisesti.

Miten suojaamme henkilötietojasi?

Haluamme varmistaa, ettei henkilötietojasi jaeta kenellekään tai käytetä kenenkään toimesta, jolla ei ole oikeutta nähdä niitä. Käytämme henkilötietojen suojaamiseen erilaisia turvatoimia ja -tekniikoita.

Valitsemme huolellisesti palveluntarjoajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ja tarkistamme, että ne ovat ottaneet käyttöön turvatoimia ja -tekniikoita henkilötietojen suojaamiseksi.

Tiedonsiirron tai tallennusjärjestelmien 100 %:sta turvallisuudesta ei kuitenkaan voida antaa takuita. Jos sinulla on syytä olettaa, että vuorovaikutus kanssamme ei enää ole turvallista, ilmoita asiasta välittömästi meille käyttämällä kohdan "Yhteystiedot ja yhteydenotto tietosuoja-asioissa" tietoja.

Mitkä ovat henkilötietoihin liittyvät oikeutesi?

Sinulla on oikeuksia, jotka sinun on tärkeä tuntea. Käytettävissäsi olevat oikeudet riippuvat siitä, millä perusteella käsittelemme henkilötietojasi, sekä oman maasi lainsäädännöstä ja joihinkin oikeuksiin liittyy poikkeuksia. Tämän mukaisesti sinulla voi olla oikeus:

  • Peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn suoramarkkinointitarkoituksia varten;
  • Kysyä GSK:lta henkilötietojesi käsittelystä mukaan lukien mahdollisuus pyytää kopiota henkilötiedoistasi;
  • Pyytää meitä korjaamaan tiedot, jotka ovat mielestäsi epätarkkoja tai virheellisiä;
  • Pyytää meitä poistamaan henkilötietosi;
  • Pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä;
  • Vastustaa suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyä;
  • Pyytää meitä siirtämään antamasi tiedot toiseen organisaatioon tai toimittamaan ne sinulle; ja
  • Tekemään valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle.

Voit selvittää tavat ottaa meihin yhteyttä edellä mainittujen asioiden hoitamista varten katsomalla kohdan "Yhteystiedot ja yhteydenotto tietosuoja-asioissa" tietoja. 

Suojataksemme sinua ja muiden henkilöiden yksityisyyttä saatamme tarkistaa henkilöllisyytesi ennen pyyntösi toteuttamista.

Tapauksissa, joissa henkilötietojesi käyttö on perustunut antamaasi suostumukseen ja joissa myöhemmin peruutat antamasi luvan, emme välttämättä pysty suorittamaan tiettyjä kohdassa "Kuinka käytämme henkilötietojasi" kuvattuja toimenpiteitä. 

Kuinka pitkään säilytämme henkilötietojasi?

Joillakin lainkäyttöalueilla meitä edellytetään lakien ja määräyksien perusteella säilyttämään henkilötietojasi tietyn aikaa. Säilytysaika riippuu sen lainkäyttöalueen lainsäädännöstä johon kuulut, kun olet mainitut tiedot meille antanut.

Säilytämme henkilötietojasi aina lain vaatiman ajan ja säilytämme henkilötietojasi myös silloin, jos se on tarpeen sellaisten oikeudenkäyntien tai tutkimusten yhteydessä, joissa GSK on osallisena. Muussa tapauksessa säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin meillä on yhteistyötä kanssasi, jotta voimme vastata tai käsitellä kysymyksesi tai pyyntösi tai mikäli olemme lähettäneet sinulle tuotenäytteen.

Kenen kanssa jaamme henkilötietojasi?

Luovutamme henkilötietojasi niitä tarvitseville siltä osin kuin se on välttämätöntä lakien ja määräysten noudattamiseksi sekä kanssasi tapahtuvan asioinnin hoitamiseksi.

Luovutamme henkilötietojasi vain sellaisille GSK:n konserniyhtiöiden tiimeille, joiden on nähtävä ne voidakseen hoitaa työnsä. Luettelo tytäryhtiöistämme osoitteineen löytyy tämän linkin kautta.

Joissain maissa yhteydenpitomme kanssasi tapahtuu erikoistuneen palveluntarjoajan välityksellä. Luovutamme silloin henkilötietojasi palveluntarjoajien sellaisille työntekijöille ja tiimeille, joiden on nähtävä ne voidakseen hoitaa työnsä.

Lisäksi jaamme henkilötietosi myös muiden toimijoiden, kuten esimerkiksi seuraavien kanssa:

  • Tapahtumanjärjestäjät;
  • Markkinointitoimistot;
  • Työvoimatoimistot ja rekrytointitoimistot;
  • Teknologiatoimittajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä digitaalisten sivustojemme ja sovellustemme kehittämiseksi ja parantamiseksi;
  • Kanssamme työskentelevät mediapalveluita tuottavat tahot;
  • Mikä tahansa taho, joka mahdollisesti ostaa meidät tai osan liiketoimintaamme tai brändejämme;
  • Palveluntarjoajat, jotka hallinnoivat haittavaikutusepäilyihin liittyviä raportteja;
  • Paikalliset tai ulkolaiset tuomioistuimet, viranomaiset, hallitukset ja lainvalvontaviranomaiset; ja
  • Ammatilliset neuvonantajat, kuten tilintarkastajat, kirjanpitäjät ja lakimiehet.

Missä tapauksissa siirrämme henkilötietojasi oman kotimaasi ulkopuolelle?

Toimimme kaikkialla maailmassa. Siksi saatamme joutua siirtämään henkilötietojasi ja käyttämään niitä sen maan ulkopuolella, jossa ne on kerätty. Näitä maita voivat olla muun muassa: Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Intia sekä Euroopan Unioniin kuuluvat maat. Suojaamme henkilötietojasi asianmukaisin toimin, kun siirrämme ne kotimaasi ulkopuolelle. Tällaisia toimia ovat esimerkiksi tiedonsiirtosopimukset, joihin sisältyy tietosuojaa koskevat vakiolausekkeet. Maissa, joihin henkilötietojasi siirretään, ei välttämättä ole samanlaista tietosuojalainsäädäntöä kuin kotimaassasi. Kyseisten maiden lainvalvontaviranomaisilla, sääntelyviranomaisilla, turvallisuusviranomaisilla tai tuomioistuimilla voi olla oikeus nähdä henkilötietosi.

Lisätietoa Euroopan talousalueella (ETA) asuville

Euroopan komissio on vahvistanut, että eräissä ETAn ulkopuolisissa maissa on vastaavan tasoinen tietosuoja. Kyseiset maat on lueteltu täällä.

Jos siirrämme henkilötietojasi maahan, jota ei ole mainittu tässä luettelossa, siirtoon sovelletaan Euroopan komission hyväksymiä tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita. Ne mahdollistavat henkilötietojesi siirtämisen maasta toiseen konsernimme sisällä ja täyttää Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja muun tietosuojalainsäädännön vaatimukset.

Lapsiin liittyvät tiedot

Vaikka palveluitamme ei normaalisti ole suunnattukaan lapsille, saatamme satunnaisesti kerätä lapsiisi liittyviä tietoja, silloin kun lapset osallistuvat jonkin brändimme kilpailuun. Tämä edellyttää aina sinulta saatua suostumusta. Katso kohtaa "Mitä henkilötietoja keräämme sinusta" lisätietoja saadaksesi.

Evästeet, verkkosivuston ja sovelluksen tiedot: käyttö analytiikkaan ja markkinointiin?

Sivustomme voi käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita. Voit joko hyväksyä tai kieltää evästeiden käytön. Jos kiellät evästeiden käytön, sivustomme, sovelluksiemme ja palveluidemme kaikki osat eivät välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla ja käyttökokemuksesi voi siten heikentyä.

Sikäli kuin paikalliset lait tulkitsevat evästeiden ja muiden teknologioiden avulla kerättyjen tietojen olevan henkilötietojasi, käsittelemme mainittuja tietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisella tavalla.

Lisätietoja evästekäytännöistämme on saatavissa parhaillaan selaamasi GSK-verkkosivun evästekäytäntöä kuvaavasta kohdasta.  Normaalisti asianomainen linkki löytyy kunkin sivun alalaidasta. Kyseinen käytäntö selittää mitä evästeet ja vastaavat teknologiat ovat ja kuinka käytämme niitä.

Keräämme tietoa tietokoneesi selaintyypistä ja käyttöjärjestelmästä, sivustoista, joilla olet käynyt ennen sivustollamme vierailua ja sen jälkeen, vakioituja palvelimen lokitietoja, tietoa IP-osoitteista, sijainnista, matkapuhelimen palveluntarjoajista ja matkapuhelimen käyttöjärjestelmästä. Käytämme näitä tietoja ymmärtääksemme, miten sivustollamme kävijät käyttävät sivustoja ja mobiilisovelluksia, jotta voisimme parantaa niitä, tarjoamiamme palveluita ja mainontaamme. Voimme jakaa nämä tiedot myös muiden GSK-ryhmään kuuluvien yritysten ja muiden kolmansien osapuolten kanssa. Jotkin sivustoistamme käyttävät Google Analyticsia, Google, Inc. -yhtiön ("Google") tarjoamaa verkkoanalytiikkapalvelua. Google Analytics käyttää evästeitä käyttötapojen analysointiin ja voi kerätä tietoa sivuston käytöstäsi, mukaan lukien IP-osoitteesi. Lisätietoa Google Analyticsistä on täällä. Jos et halua, että Google Analytics käyttää tietojasi, voit estää niiden käytön täällä.

Käytämme myös mainontakumppaneidemme remarketing-markkinointipalveluita räätälöidäksemme mainokset, joita kävijät näkevät mainontaverkostojensa sivustoissa (muut kuin GSK:n sivustot). Näillä sivuilla saatat nähdä mainoksia, jotka liittyvät GSK:n kanssa aiemmin tapahtuneeseen asiointiisi. Voit poistaa Googlen tarjoamien mainosten räätälöinnin käytöstä napsauttamalla tätä. Voit poistaa Facebookin tarjoamien mainosten räätälöinnin käytöstä napsauttamalla tätä. Monet yritykset, jotka näyttävät mielenkiinnon kohteisiin perustuvia mainoksia, ovat Network Advertising Initiative ("NAI") -yhdistyksen, Digital Advertising Alliance ("DAA") -yhdistyksen tai European Interactive Digital Advertising Alliance ("EDAA") -yhdistyksen jäseniä. Voit estää näiden yhdistysten jäsenten tarjoaman mielenkiinnon kohteisiin perustuvan mainonnan vierailemalla niiden sivustolla osoitteessa https://optout.networkadvertising.org/, https://optout.aboutads.info/ ja https://www.youronlinechoices.com/.

Voimme käyttää meille jakamiasi tietoja tehdäksemme päätöksiä mielenkiinnon kohteistasi ja mieltymyksistäsi, jotta voimme tehdä markkinointimateriaaleistamme sinulle merkityksellisempiä. Lisäksi voimme yhdistää sinua koskevia tietoja mielenkiinnon kohteitasi koskeviin tietoihin tai demografisiin tietoihin, joita kolmannet osapuolet ovat keränneet sinulta verkossa ja sen ulkopuolella, jotta voisimme räätälöidä kokemuksesi ja markkinointimateriaalimme. Sinulla on tiettyjä oikeuksia tähän liittyen: katso lisätietoa edellä olevasta kohdasta 'Mitkä ovat henkilötietoihin liittyvät oikeutesi?'.

Käytämme Facebookin mukautetun kohderyhmän työkaluja. Niiden avulla voimme tarjota sinulle räätälöityä mainontaa, kun käytät Facebookin alustoja. Yhdistämällä tiedossamme olevan sähköpostiosoitteesi Facebookin hallussa olevaan sähköpostiosoitteesi voimme näyttää sinulle oleellisinta GSK-mainontaa. Tämä edellyttää aina sinulta saamaamme suostumusta. Joskus voimme käyttää sinua koskevia tietoja myös mallien laatimiseen sinusta. Tällöin voimme luoda samankaltaisia potentiaalisten asiakkaiden yleisöjä (joilla on samanlaiset mielenkiinnon kohteet tai demografiset tiedot kuin sinulla) Facebookin tai Googlen kaltaisten mainonta-alustojen kautta, näiden mainonta-alustojen muista henkilöistä säilyttämien tietojen perusteella. Tavallisesti tämä tarkoittaa, että jaamme sähköpostiosoitteesi mainontakumppaneidemme kanssa. Jos haluat jättäytyä pois samankaltaisista yleisöistä Googlessa, voit tehdä sen täällä.

Miten tätä tietosuojaselostetta päivitetään

Tätä tietosuojaselostetta päivitetään ajoittain. Tehdyt muutokset tulevat voimaan, kun muutettu tietosuojaseloste julkaistaan tietosuojaportaalissamme. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty kohdan "Viimeisin päivitys" ilmaisemana ajankohtana. Jos muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme niistä näkyvämmällä tavalla.


Vastuumme sivustoista, joita emme omista tai jotka eivät ole hallinnassamme.

Verkkosivustomme ja sovelluksemme saattavat sisältää linkkejä sivustoihin tai mobiilisovelluksiin, joita emme omista tai jotka eivät ole hallinnassamme. Tämä tietosuojaseloste ei kata niitä. Jos haluat tietää, miten kyseisissä sivustoissa tai mobiilisovelluksissa kerätään, käytetään ja jaetaan henkilötietoja, tutustu niitä koskeviin tietosuojaselosteisiin.