Privacy centre

GSK:n tietosuojakeskus

Tervetuloa. Suhtaudumme vakavasti tietoturvaan. Lue lisää käytännöistämme ja oikeuksistasi.

 

a

Alla ovat keskeiset tietosuojaselosteemme. Muuta tarvittaessa sijaintiasi yllä ja valitse sinua koskeva tietosuojaseloste.

GSK - työnhakijan tietosuojaseloste

Suomi

Viimeisin päivitys: 1. elokuuta 2020

Tämä tietosuojaseloste on tarkoitettu henkilöille, jotka hakevat työpaikkaa.

Kiitos GlaxoSmithKlinea kohtaan osoittamastasi kiinnostuksesta. Ymmärrämme, että tietojesi yksityisyyden suoja on sinulle tärkeää. Olemme yrityksenä sitoutuneet käsittelemään henkilötietojasi asianmukaisesti.

Tietosuojaselosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja keräämme ja miten keräämme niitä. Selosteessa kuvataan, mihin henkilötietojasi käytetään rekrytoinnissa ja taustaselvitysten teossa. Kerromme myös, miten varmistamme henkilötietojesi asianmukaisen turvallisuuden ja niiden suojaamisen.

GlaxoSmithKline on vastuussa henkilötiedoista, jotka jaat kanssamme. Käytettäessä "GSK", "me", "meitä" tai "meidän" viitataan tähän.

Henkilötiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa tietoa jolla sinut voidaan tunnistaa joko suoraan (esim. nimesi) tai epäsuorasti (esim. yksilöivä tunnistenumero).

Jos jokin tässä tietosuojaselosteessa on ristiriidassa paikallisen lainsäädännön kanssa, noudatetaan aina jälkimmäistä.

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme:
 

Kuka on henkilötietojesi rekisterinpitäjä?

GlaxoSmithKline LLC, GSK Services Unlimited, yhdessä paikallisen GSK-yhtiön kanssa, jolle olet lähttänyt hakemuksen, ovat henkilötietojesi rekisterinpitäjiä.

Luettelo toimipaikoistamme sekä näiden yhteystiedot löydät tästä.

Yhteystiedot tietosuoja-asioissa

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta tai tarvitset lisätietoja, ota meihin yhteyttä osoitteessa GSK.recruitment@gsk.com. Älä käytä tätä sähköpostiosoitetta yleisiin kysymyksiin rekrytoinnista tai avointen hakemusten lähettämiseen.

Jos haluat selvittää maakohtaisen yhteystahon tietosuoja-asioissa, käytä tätä linkkiä tai ota yhteyttä käyttäen GSK:n maailmanlaajuisia yhteystietoja..

Mitä henkilötietoja keräämme sinusta?

Emme käsittele henkilötietoja (sisältäen kaikki alla mainitut tiedot), jos paikallinen kansallinen lainsäädäntö kieltää sen.

Voit päättää, annatko meille alla lueteltuihin erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvia tietoja, jos pyydämme niitä. Jos päätät olla antamatta niitä, vakuutamme, että tämä ei vaikuta hakemukseesi. Voit myös valita, ettet anna meille muita henkilötietoja, kun pyydämme niitä. Jos päätät olla antamatta meille henkilötietojasi, emme ehkä voi arvioida tai harkita hakemustasi.

Osana rekrytointia ja taustaselvitysten tekoa keräämme sinusta:

  • Perustiedot – nimesi (mukaan lukien etuliite tai nimike), sukupuoli, ikä tai syntymäaika;
  • Yhteystiedot – antamasi tiedot, joiden avulla voimme ottaa sinuun yhteyttä, esimerkiksi henkilökohtainen tai yrityksen sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero ja ammatillisen sosiaalisen median profiili;
  • Ammatilliset tiedot ja kokemus – tiedot liittyen koulutukseen, työkokemukseen, suosituksiin ja suosittelijoihin;
  • Kansalliset tunnisteet – henkilöllisyystodistuksen / passin tunniste, asuinpaikka ja työluvan tila, sosiaaliturvatunnus tai muu verotuksellinen / viranomaisen tunnistenumero;
  • Taloudelliset tiedot – palkka, eläketiedot, bonukset, edut / etuudet ja työaikatiedot. Keräämme myös pankkitietosi, jos hyvitämme kuluja rekrytointiprosessin aikana;
  • Huollettavien  tiedot – esimerkiksi etu- ja sukunimet, syntymäajat sekä puolison / kumppanin ja huollettavien yhteystiedot;
  • Haastattelujen aikana kerätyt tiedot – muistiinpanot ja haastattelun ääni- ja kuvatallenteet (jos kyseessä on puhelinhaastattelu tai videotallenne);
  • Taustatiedot – koulutus ja työkokemus. Mikäli haluamme tarjota työtä sinulle, saattaa se edellyttää taustaselvitysten tekoa. Tällöin saatamme kerätä myös muita taustatietoja, kuten luottohistoria, rikosrekisteri ja työterveystietoja (jos laki niin sallii);
  • Erityiset henkilötietoryhmät – rotuun tai etniseen alkuperään, uskonnolliseen tai filosofiseen vakaumukseen, poliittisiin mielipiteisiin, ammattiliittojen jäsenyyteen, tai terveyttä tai seksuaalista suuntautumista koskevat tiedot. Käytämme näitä tietoja varmistaksemme lakien noudattamisen. Mikäli tarjoamme työtä sinulle, saatamme myös kysyä sinulta tietoja terveydentilastasi (fyysinen tai henkinen), jotta voimme tarjota sinulle ja läheisillesi terveys- ja vakuutusetuja. Tavoittenaamme on näin varmentaa, että tarjoamme tasa-arvoisen ja suvaitsevan työpaikan.

Jos annat meille toisen henkilön, esimerkiksi puolison / kumppanin tai suosittelijan, henkilötietoja, oletamme, että sinulla on heidän lupansa jakaa tietoja kanssamme.

Miten keräämme henkilötietojasi?

Suoraan sinulta, kun:

  • Luot tilin ja profiilin GSK careers -portaalissa;
  • Jaat tai käytät sosiaalisen median profiiliasi, jotta pääset GSK careers -portaaliin;
  • Rekisteröidyt saadaksesi ilmoitukset avoimista työpaikoista;
  • Jaat ansioluettelosi kanssamme joko GSK careers -portaalin kautta tai muilla keinoin; ja
  • Osallistut tapaamisiin, haastatteluihin tai työhönottotapahtumiin.

Muut lähteet:

  • Rekrytointipalvelut;
  • Yritykset, jotka tekevät taustaselvityksiä meille; ja
  • Työtoverisi ja/tai esimiehesi, kun he suosittelevat sinua.

Julkiset lähteet:

  • Keräämme henkilötietojasi julkisista lähteistä jos laki sen sallii. Saatamme käyttää tällaista lähdettä lupien todentamiseen, tai tehdäksemme lakien edellyttämiä tarkastuksia.

Miten käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi vain tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin tai tarkoituksiin, jotka ovat niihin rinnastettavissa. Emme voi, emmekä käytä niitä muihin tarkoituksiin ilman lupaasi, ellei meillä ole siihen laillista oikeutta tai velvollisuutta.

Hakemuksesi käsittely.

Käytämme henkilötietojasi:

  • Vastataksemme hakemukseesi. Jos joku muu on suositellut sinua tai olemme saaneet tietosi muista lähteistä, käytämme henkilötietojasi ottaaksemme yhteyttä sinuun ja kertoaksemme rekrytointiprosessistamme;
  • Luodaksemme sinusta profiilin;
  • Arvioidaksemme soveltuvuuttasi hakemaasi työhön;
  • Verratessamme kaikkia työnhakijoita; ja 
  • Haastatteluissa ja rekrytointiprosessin aikana suoritettavissa tehtävissä.

Taustaselvitysten teko työpaikkaa tarjotessamme.

Käytämme henkilötietojasi:

  • Tehdäksemme taustaselvitykset, tarkistaaksemme suositukset sekä muut antamasi tiedot lain sallimissa puitteissa. Jaamme henkilötietojasi yritysten kanssa, jotka tekevät taustaselvitykset; ja
  • Työtarjouksen ja muiden asiakirjojen valmisteluun osana rekrytointiprosessiamme.

GSK:n työnhakijarekisterin ylläpito.

Käytämme henkilötietojasi:

  • Tarkastellaksemme soveltuvuuttasi tämänhetkisiin avoimiin työpaikkoihin, mutta myös mahdollisesti tulevaisuudessa avautuvien paikkojen osalta. Osana tätä jaamme tietosi GSK:n sisällä; ja
  • Tiedottaaksemme sinua työmahdollisuuksista tai pyytääksemme sinua päivittämään profiilisi.

Rekrytointiprosessin hallinnointi ja tehostaminen sekä prosessiin liittyvä liiketoimintamme.

Käytämme henkilötietojasi:

  • Verkko- ja tietojärjestelmien suojausten hallinnointiin;
  • Säilyttääksemme rekrytointiprosessiin liittyvät tiedot;
  • Arvioidaksemme, että noudatamme rekrytointiprosessissa oikeudenmukaisia käytäntöjä;
  • Raportoidaksemme ja analysoidaksemme rekrytointiprosessin tietoja.

Muut tarkoitukset.

Käytämme henkilötietojasi:

  • Noudattaaksemme sovellettavia lakeja ja säädöksiä;
  • Vastataksemme toimivaltaisten viranomaisten pyyntöihin;
  • Kertoaksemme sinulle muutoksista ehdoissamme ja käytännöissämme;
  • Noudattaaksemme oikeusprosessiin tai oikeusriitaan liittyviä vaatimuksia;
  • Suojataksemme GSK:n, sinun tai toisen henkilön elintärkeitä etuja;
  • Tarjotaksemme työhön liittyviä etuuksia kuten terveys- ja vakuutusetuja sinulle ja läheisillesi;
  • Varmistaaksemme GSK:n tavoitteiden täyttymisen monimuotoisuuden osalta ja tämän seuranta sekä raportonti.
  • Vastataksemme ja käsitelläksemme kysymyksesi tai pyyntösi; ja
  • Liiketoiminnan tai sen osan myynnin tai siirron yhteydessä; 

Miksi saamme kerätä ja käyttää henkilötietojasi?

Voimme kerätä ja käyttää henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  • Työsopimuksen valmistelemiseksi tai solmimiseksi;
  • Noudattaaksemme lainsäädäntöä, esimerkiksi työ-, sosiaaliturva- ja työterveyslakeja ja säädöksiä;
  • Olet nimenomaisesti antanut meille luvan, tällaisen luvan ollessa pakollinen (lainsäädännön mukainen "suostumus"). Voit perua luvan milloin tahansa;
  • On meidän etujemme mukaista arvioida sinua ehdokkaana tämänhetkisiin ja tuleviin työmahdollisuuksiin (lainsäädännön mukainen "oikeutettu etu"). Tätä ei sovelleta, jos etusi tai perusoikeutesi ja -vapautesi ohittavat oikeutetun etumme; ja
  • Suojataksemme sinun tai toisten elintärkeitä etuja.

Miten suojaamme henkilötietosi?

Haluamme varmistaa, että henkilötietojasi ei jaeta tai käytetä sellaisten tahojen toimesta joilla ei ole siihen oikeutta. Käytämme erilaisia turvatoimia ja tekniikoita henkilötietojen suojaamiseen.

Valitsemme ulkopuoliset palveluntarjoajamme huolella, ja tarkistamme, että näillä on asianmukaiset turvatoimet ja tekniikat henkilötietojen suojaamiseksi. Emme salli palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa.

Mitkä ovat henkilötietojasi koskevat oikeutesi?

Sinulla on oikeuksia, jotka haluamme sinun tietävän. Oikeudet riippuvat henkilötietojesi käyttötarkoituksesta ja paikallisesta lainsäädännöstä. Näiden perusteella sinulla voi olla oikeus:

  • Pyytää meiltä kopiota henkilötiedoistasi. Tähän on joitain poikkeuksia, mikä tarkoittaa, että et välttämättä aina saa kaikkia käsittelemiämme tietoja;
  • Pyytää meitä korjaamaan tiedot, jotka ovat mielestäsi virheellisiä. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä täydentämään tietoja, jos ne ovat mielestäsi puutteellisia;
  • Pyytää meitä poistamaan henkilötietosi;
  • Pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä;
  • Vastustaa henkilötietojesi käsittelyä;
  • Pyytää, että siirrämme antamiasi tietoja yhdeltä organisaatiosta toiselle, tai luovuttamaan ne sinulle; ja
  • Valittaa paikalliselle tietosuojaviranomaiselle.

Selvittääksesi, miten saat meihin yhteyttä voidaksesi käyttää oikeuksiasi, tutustu "yhteystiedot tietosuoja-asioissa"-osioon"

Suojataksemme sinun ja muiden yksityisyyttä, saatamme joutua vahvistamaan henkilöllisyytesi ennen kuin voimme ryhtyä pyytämiisi toimenpiteisiin.

Jos vastustat henkilötietojesi käsittelyä tai peruutat meille alunperin antamasi luvan henkilötietojen käyttöön, kunnioitamme valintaasi sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Jos vastustat käsittelyä tai peruutat luvan, emme välttämättä pysty saattamaan päätökseen rekrytointi- ja taustaselvitysten tekoa "Miten käytämme henkilötietojasi"-kohdassa kuvatun mukaisesti.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa kuvatun mukaisesti vain niin kauan kuin se on tarpeen rekrytointiprosessissa ja ja taustaselvitysten teossa. Kun nämä on saatettu loppuun, on mahdollista että tietojasi joudutaan säilyttämään pidempään GSK:ta koskevan oikeudellisen toimen tai tutkinnan vuoksi.

Joillakin lainkäyttöalueilla lait ja asetukset määrittävät, kuinka kauan meidän on säilytettävä henkilötietosi. Säilytysaika riippuu sen lainkäyttöalueen lainsäädännöstä jossa olet jakaessasi tietoja kanssamme.

Jos tarjoamme sinulle työpaikkaa ja päätät hyväksyä tarjouksen, toimitamme sinulle GSK:n työntekijää koskevan tietosuojaselosteen. Siinä kerrotaan miten käytämme, säilytämme ja suojaamme työntekijöidemme henkilötietoja.

Kenen kanssa jaamme henkilötietojasi?

Jaamme henkilötietojasi tarpeen mukaan, siinä määrin kuin on tarpeen lakien ja säädösten noudattamiseksi sekä rekrytointiprosessiin liittyvien toimintojen hallinnoimiseksi ja suorittamiseksi.

Jaamme henkilötietojasi GSK:n sisällä ainoastaan niiden tehojen kanssa, joiden täytyy nähdä ne työnsä takia.

Joissakin tapauksissa rekrytointi ja taustaselvitysten teko tapahtuu ulkopuolisten palveluntarjoajien toimesta. Jaamme henkilötietojasi näiden kanssa rajoittuen niihin henkilöihin joiden on nähtävä ne osana työtehtäviään. 

Jaamme henkilötietojasi myös muille ulkopuolisille palveluntarjoajille, jotka työskentelevät kanssamme, esimerkiksi:

  • Tapahtuma- ja matkatoimistot;
  • Kolmannet osapuolet, jotka kehittävät ja tehostavat digitaalisia alustojamme ja sovelluksiamme; ja
  • Asiantuntijat, kuten tilintarkastajat, kirjanpitäjät ja asianajajat.

Jaamme henkilötietosi myös koti- tai ulkomaisten sääntely- ja lainvalvontaviranomaisten kanssa lainsäädännön sitä edellyttäessä. Nämä tahot voivat olla asuinmaassasi tai sen ulkopuolella.

Missä tapauksissa siirrämme henkilötietojasi kotimaasi ulkopuolelle?

GSK toimii maailmanlaajuisesti. Siksi saatamme joutua siirtämään ja käyttämään henkilötietojasi sen maan ulkopuolella, jossa keräämme niitä sinulta. Toteutamme asianmukaisia toimenpiteitä suojellaksemme henkilötietojasi siirtäessämme niitä kotimaasi ulkopuolelle. Tällainen toimenpide on esimerkiksi vakioituja tietosuojalausekkeita sisältävien tiedonsiirtosopimusten käyttö. Niiden maiden tietosuojalait, joihin henkilötietoja siirrämme, eivät välttämättä ole samoja kuin kotimaasi lait. Lainvalvontavirastoilla, sääntely- ja turvallisuusviranomaisilla tai tuomioistuimilla näissä maissa voi olla oikeus nähdä henkilötietosi.

Lisätietoja, jos olet Euroopan talousalueella (ETA)

Euroopan komissio tunnustaa, että joillakin ETA:n ulkopuolisilla mailla on samanlaiset tietosuojanormit. Täydellinen luettelo näistä maista on saatavilla tästä.

Jos siirrämme henkilötietojasi maahan, joka ei ole luettelossa, teemme sen perustuen yritystä koskeviin sitoviin sääntöihin (BCR) ja Euroopan komission hyväksymien vakioitujen sopimuslausekkeiden perusteella. Nämä mahdollistavat kansainväliset henkilötietojen siirrot yhtiömme sisällä ja täyttävät Euroopan Unionin tietosuojalakien ja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimukset.
 

Miten käytämme alaikäisten henkilötietoja?

Käytämme alaikäisten henkilötietoja vain, jos työpaikka on tarkoitettu harjoittelijoille.

Jos asut jossakin Euroopan talousalueen (ETA) maassa ja haet harjoittelupaikkaa, tulkitsemme, että olet vähintään 16-vuotias ja voit luovuttaa meille henkilötietojasi ja osallistua rekrytointiin ilman vanhempiesi suostumusta.

Jos asut jossakin ETA-alueen ulkopuolisessa maassa ja haet harjoittelupaikkaa ja olet maan lainsäädännön perusteella alaikäinen, meillä on oltava vanhempiesi tai laillisten huoltajiesi lupa kerätä ja käyttää henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. 


Vastuumme koskien verkkosivustoja joita emme omista tai hallinnoi

GSK Careers -portaali voi sisältää linkkejä sivustoihin tai mobiilisovelluksiin, joita emme omista tai hallinnoi. Tietosuojaselosteemme ei kata niitä. Lue näiden verkkosivustojen ja mobiilisovellusten tietosuojaselosteet, jos haluat selvittää, miten niillä kerätään, käytetään ja jaetaan henkilötietojasi.

Miten päivitämme tätä tietosuojaselostetta?

Päivitämme tämän tietosuojaselosteen ajoittain. Muutokset tulevat voimaan, kun julkaisemme päivitetyn selosteen GSK Careers -portaalissa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty selosteen alusta löytyvän "päivitetty viimeksi" -kohdan mukaisesti. Jos muutokset ovat merkittäviä, tiedotamme sinua asiasta näkyvämmin.