Privacy centre

GSK:n tietosuojakeskus

Tervetuloa. Suhtaudumme vakavasti tietoturvaan. Lue lisää käytännöistämme ja oikeuksistasi.

 

a

Alla ovat keskeiset tietosuojaselosteemme. Muuta tarvittaessa sijaintiasi yllä ja valitse sinua koskeva tietosuojaseloste.

GSK terveydenhuollon ammattilaisiin liittyvä tietosuojaseloste

Suomi

Viimeisin päivitys: 18 päivänä lokakuuta 2021

Tämä tietosuojaseloste koskee terveydenhuoltoalan ammattilaisia ja muita GSK:n kanssa asioivia asiantuntijoita.

Ymmärrämme, että tietosuoja on sinulle tärkeää. Olemme sitoutuneet käsittelemään henkilötietojasi huolellisesti ja luotettavasti.

Tämä tietosuojaseloste kertoo mitä henkilötietoja keräämme ja kuinka käytämme niitä. Selosteessa selitetään, mihin käytämme henkilötietojasi ja kuinka suojaamme ja pidämme ne turvassa. Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan yleisistä käytännöistämme.  Jos paikalliset lait tai säännökset kuitenkin edellyttävät, että käsittelemme tietoja eri tavalla tai ettemme käsittele niitä lainkaan, noudatamme aina sovellettavaa paikallista lakia.

GlaxoSmithKline kunnioittaa yksityisyyttäsi. "GSK", "me", "meitä", "meidän" tarkoittaa tässä yhteydessä GlaxoSmithKline-yhtiötä.

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa joko suoraan (esimerkiksi nimi) tai epäsuorasti (esimerkiksi yksilöllinen tunniste).

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan:

Kuka on henkilötietojesi rekisterinpitäjä?

GSK Services Unlimited (GSK House, 980 Great West Road, Brentford, TW8 9GS, Yhdistynyt kuningaskunta), yhdessä paikallisen, sinuun liittyvän GSK-yhtiön kanssa, ovat henkilötietojesi rekisterinpitäjiä. Lisätietoja paikallisesta GSK-yhtiöstä saat napsauttamalla tästä. Löydät saman linkin takaa myös oman maasi Tietosuojavastaavan (mikäli olemassa) yhteystiedot.


Yhteystiedot ja yhteydenotto tietosuoja-asioissa

Jos haluat käyttää oikeuksiasi, jos sinulla on tähän tietosuojaselosteeseen liittyvää kysyttävää tai jos tarvitset lisätietoja tai haluat ilmoittaa huolenaiheesta, löydät paikalliset yhteystiedot tästä..

Mitä henkilötietojasi keräämme?

Sinusta keräämämme henkilötiedot voivat pitää sisällään seuraavia tietoja:

  • Perustiedot – nimesi, sukunimesi (mahdollisine etuliitteineen tai arvoineen), kutsumanimesi, sukupuolesi, ikäsi tai syntymäaikasi ja ensisijaisen kielesi;
  • Yhteystiedot – tiedot, joiden avulla voimme ottaa sinuun yhteyttä, kuten henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi tai työsähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi sekä sosiaalisen median alustojen profiilisi;
  • Ammattiin liittyvät tiedot ja kokemus – koulutustaustaan liittyvät tiedot, asiantuntijuuden osa-alueet, toimipaikka, ammatilliset rekisteröinti- ja yksilöintinumerot;
  • Taloudelliset tiedot – pankkitilisi numero, luotto- tai pankkikorttisi numero ja muut talous- ja maksutiedot;
  • Tekniset tiedot ja verkkoaktiviteettiin liittyvät tiedot  – tiedot, jotka koskevat laitettasi, sekä verkkosivustojen, sovellusten ja järjestelmien käyttötiedot (mukaan lukien IP-osoitteesi, laitetunnus, laitemalli ja -versio, mobiiliverkon tiedot, käyttöjärjestelmä ja muut online-tyyppiset tunnistetiedot, selaimen tyyppi, selaushistoria, hakuhistoria, yhteysaika, katsotut sivustot, napsautetut URL-osoitteet, lähetetyt kaavakkeet sekä fyysinen sijainti);
  • Eturistiriidat – olosuhteet, jotka saattavat aiheuttaa eturistiriitoja – mukaan lukien tilanteet, joissa joko sinä tai läheinen perheenjäsenesi on poliittisen puolueen toimihenkilö tai työntekijä, mukana julkiseen virkaan liittyvässä viranhaussa tai hallinnollisessa virassa;
  • Matkustamiseen ja muuhun tunnistautumiseen liittyvät tiedot – mukaan lukien sosiaaliturvatunnuksesi, passisi numero, ajokorttisi numero, verotunnisteet sekä matkustamiseen liittyvät mieltymyksesi;
  • Työhistoria ja/tai muut tiedot – mukaan lukien CV/ansioluettelo, valokuva, akateemiset tiedot ja kiinnostuksesi kohteet (kuten erityiset terveydenhoitoon liittyvät aiheet, joista pyydät tietoja GSK:lta); ja
  • Tuotteen käyttö - tuotteidemme käyttöön liittyvät tiedot, vuorovaikutus kanssamme, toivomasi yhteydenpitomenetelmä ja mahdollisesti käyttämäsi palvelut.

Voit myös päättää, ettet anna meille henkilötietojasi pyytäessämme niitä. Jos et anna meille henkilötietojasi, se saattaa rajata mahdollisuuksiamme vuorovaikutukseen kanssasi. Emme esimerkiksi ehkä voi tarjota palveluita, joita olet tilannut.

Miten keräämme henkilötietojasi?

Suoraan sinulta, kun:

  • Luot tilin ja profiilin GSK Pro -portaaliin tai muulle GSK-verkkosivustoille, sovellukseen tai järjestelmään;
  • Jaat tai käytät sosiaalisen median profiilisi tietoja ottaaksesi yhteyden GSK:hon;
  • Rekisteröit itsesi voidaksesi käyttää GSK:n todentamispalveluita;
  • Käytät GSK Pro portaalia tai muita GSK-verkkosivustoja, sovelluksia tai järjestelmiä;
  • Rekisteröidyt vastaanottaaksesi markkinointimateriaaleja;
  • Otat yhteyttä myyntiedustajaamme, lääketieteelliseen asiantuntijaamme tai puhelintukipalveluumme;
  • Ottaessasi yhteyttä teknistä tukea tarvitessasi tai antaaksesi palautetta;
  • Osallistut virtuaalitapahtumaan kuten webcast-lähetykseen;
  • Vastaat kyselyihin joihin haluat mahdollisesti osallistua;
  • Lähetät ilmoituksen haittavaikutusepäilystä tai lääkeinformaatioon liittyvän kysymyksen; ja
  • Osallistut kokouksiin, kuten advisory board -asiantuntijatyöryhmätyöskentelyyn liittyvät kokoukset tai konferenssit.

Muista lähteistä:

  • Yhtiöt, jotka toimittavat tietopalveluita terveydenhoitosektorille (mukaan lukien aPureBase, IQVIA ja Wilmington Healthcare);
  • Julkiset lähteet;
  • Markkinoinnin yhteistyötahot;
  • Markkinointiyritykset;
  • Terveydenhoitoalan palveluntarjoajien hakemistot;
  • Potilaasi (mikäli nämä ovat kertoneet meille, että toimit heidän terveydenhoitopalveluiden tuottajana);
  • Potilasjärjestöt;
  • Tapahtumanjärjestäjät;
  • Matkatoimistot;
  • Ammattiin liittyvät sosiaalisen median alustat kuten LinkedIn; ja
  • Puhuessasi internetissä meistä, kuten esimerkiksi mainitessasi GSK-tuotteen twiitissäsi.

Mikäli liität sosiaalisen median tilisi GSK Pro -portaaliin tai muuhun GSK-portaalitiliin, jaat samalla tiettyjä henkilötietojasi sosiaalisen median tileiltäsi kanssamme. Näihin saattaa sisältyä nimesi, sähköpostiosoitteesi, valokuvasi, sosiaalisen median kontaktisi ja muut mahdolliset tiedot, jotka olet antanut käyttöömme liittäessäsi sosiaalisen median tilisi GSK Pro -portaaliin tai muuhun
GSK-portaalitiliin.

Lisäksi yhdistelemme sinusta eri lähteistä saamiamme tietoja, mukaan lukien tiedot, jotka olet itse antanut, sekä henkilötiedot, joita keräämme vuorovaikutuksemme aikana.

Miten käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi vain tässä tietosuojaselosteessa jäljempänä kuvattuihin tarkoituksiin tai niihin kohtuudella verrattavissa oleviin tarkoituksiin.

Asiakkuushallintaan kanssasi.

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tarjotaksemme tuotteitamme ja palveluitamme sinulle;
  • Voidaksemme tarjota verkkopalveluita, kuten web-lähetyksiä, työpaikkoja sekä ilmoittaaksemme taloudellisista tuloksista;
  • Tilisi hallintaan GSK Pro -portaalissa tai muissa GSK-portaaleissa, sekä ammattiisi liittyvän rekisteröitymisen validoimiseksi;
  • Voidaksemme vastata kyselyihisi ja voidaksemme tarjota sinulle tietoa sinun niitä pyytäessäsi tai kun arvioimme, että tuotteemme ja palvelumme saattavat kiinnostaa sinua. Mikäli aiomme jakaa elektronista markkinointia kanssasi, pyydämme sinulta suostumuksen tarvittaessa ja voit peruuttaa luvan milloin tahansa;
  • Voidaksemme korvata sinulle kulusi tai maksaa sinulle tuottamistasi palveluista;
  • Voidaksemme korvata sinulle kulusi tai maksaa sinulle tuottamistasi palveluista;
  • Muokataksemme käyttökokemuksesi toivomasi tyyppiseksi, kun asioit GSK:n kanssa;
  • Suunnitellaksemme tapaamisia myyntiedustajiemme tai lääketieteellisten asiantuntijoidemme kanssa;
  • Voidaksemme raportoida meille ilmoittamasi haittavaikutusepäilyn; ja
  • Voidaksemme suorittaa analytiikkaa, markkinatutkimusta ja segmentointia ymmärtääksemme mieltymyksesi, sekä voidaksemme kehittää tuotteitamme ja palveluitamme sekä tiedonvaihtoa kanssasi.

Voidaksemme hallinnoida ja kehittää prosessejamme ja liiketoimintaamme.

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Voidaksemme hallinnoida verkkoamme ja tietojärjestelmiämme tietoturvallisesti;
  • Voidaksemme hallinnoida henkilökuntaamme tehokkaasti;
  • Vastataksemme ilmoitukseesi johonkin tuotteeseemme liittyvästä haittavaikutusepäilystä ja seurataksemme tuotteidemme turvallisuutta.
  • Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehtävää yhteistyötä koskevien tietojen tallentamiseksi;
  • Voidaksemme analysoida tietoja, suorittaa auditointia ja tutkimuksia, joiden avulla voimme tarjota ja kehittää GSK:n digitaalisia alustoja, niiden sisältöä ja palveluita;
  • Voidaksemme seurata ja analysoida trendejä sekä tuotteidemme ja palveluidemme käyttöä, ymmärtääksemme mitkä digitaalisten ympäristöjemme ja palvelujemme osat ovat kiinnostavimpia, ja parantaaksemme alustojemme suunnittelua ja sisältöä; ja
  • Voidaksemme valmistella ja laatia johdolle annettavien raporttien ja analyysien, mukaan lukien analytiikka ja tilastointi, sisältöjä.

Muut tarkoitukset.

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sovellettavien lakien ja määräysten noudattamiseksi;
  • Toimivaltaisten viranomaisten pyyntöihin vastaamiseksi;
  • Ilmoittaaksemme ehtojemme ja käytäntöjemme muutoksista;
  • Oikeudellisten vaateiden esittämiseksi tai GSK:n puolustamiseksi mahdollisessa, uhkaavassa tai meneillään olevassa oikeudenkäynnissä;
  • Tutkiaksemme laittomaan tai haitalliseen käytökseen syyllistynyttä käyttäjää sekä suorittaaksemme tarvittavia toimenpiteitä;
  • Suojataksemme GSK:ta, sinun tai jonkun muun henkilön elintärkeitä etuja;
  • Julkistaaksemme asiantuntijayhteistyöhön liittyvät taloudelliset etuudet;
  • Tieteellisen julkaisun laatimista varten;
  • Saadaksemme paremman ymmärryksen tuotteidemme ja palveluidemme ominaisuuksista voidaksemme korjata tai kehittää niitä analysoimalla ulkoisista lähteistä kuten Googlesta, Facebookista tai Twitteristä (ja muista) saatavia tietoja; ja
  • Myydessämme, luovuttaessamme tai siirtäessämme osan liiketoiminnastamme tai koko liiketoimintamme.

Millä perusteella saamme kerätä ja käyttää henkilötietojasi?

Voimme kerätä ja käyttää henkilötietojasi jollakin seuraavista perusteista:

  • Sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi tai sen täytäntöön panemiseksi;
  • Lakien noudattamiseksi, kuten esimerkiksi:
    • Säädöksien mukainen tietojen tallennus ja raportointivelvollisuus, mukaan lukien haittavaikutusepäilyyn liittyvät tiedot, tuotevalitukset ja tuoteturvallisuus, sekä
    • Korruption vastaiseen ja läpinäkyvyyteen liittyvien velvollisuuksien täyttämiseksi;
  • Olet antanut meille nimenomaisen luvan, jos tällainen lupa on pakollinen (tietosuojalainsäädännössä käytetään ilmausta ”suostumus”). Voit peruuttaa antamasi suostumuksen koska tahansa. Normaalisti tarvitsemme suostumuksesi seuraavissa tapauksissa:
    • Evästeiden sijoittamiseksi laitteeseesi verkkosivustomme käyttötapojen seuraamiseksi, jotta voimme muokata näkemääsi sisältöä ja saamiasi ilmoituksia henkilökohtaisten kiinnostuksiesi mukaisesti;
    • Tietyt tilanteet, joissa jaat arkaluonteisia tietoja, kuten terveyteen liittyviä tietoja, itsestäsi;
    • Ennen kuin lähetämme sinulle tietyn tyyppisiä sähköiseen markkinointiin liittyviä viestejä; ja
    • Kaikki muut tilanteet, joissa henkilötietojen käsittely edellyttää suostumustasi.
  • Joudumme käyttämään henkilötietojasi laillisiin liiketoimintaan liittyviin toimintoihin, kuten esimerkiksi voidaksemme hoitaa liiketoimintaamme menestyksellisesti. Näihin sisältyvät muun muassa:
    • Suoramarkkinointimateriaalin lähettäminen sinulle (sinulla on aina oikeus peruuttaa markkinointi- ja kampanjamateriaaleihin liittyvien viestien vastaanotto);
    • Auditoinnit ja sisäiset tarkastukset sekä sisäisten käytännesääntöjen noudattaminen lahjonnan ehkäisyyn ja eturistiriitoihin liittyen;
    • IT- ja viestintäjärjestelmien ja -verkkojemme käytön hallinta;
    • Liiketoimintojen suunnittelu ja kehittäminen;
    • Koulutukset ja palautteen kerääminen laadunvarmistukseen liittyvissä tarkoituksissa;
    • Meidän ja/tai tytäryhtiöidemme, sinun tai muiden oikeuksien, yksityisyyden, turvallisuuden tai omaisuuden suojaaminen;
    • Sinulle tarjoamiemme palveluiden toiminnallisuuden takaaminen, mukaan lukien rekisteröidyn tilisi käyttömahdollisuus ja vastaavien asiakaspalveluiden tuottaminen;
    • Pääsyoikeuksien todentaminen tiettyihin tuotteisiin, palveluihin ja tietoihin, jotka on tarkoitettu vain laillistetuille terveydenhuollon ammattilaisille tai muiden taustaselvityksien suorittaminen voidaksemme varmistaa, että yhteistyölle kanssasi ei ole estettä;
    • Mieltymyksiesi analysointi tai ennustaminen aggregoitujen trendien tunnistamiseksi tuotteidemme, palveluidemme ja liiketoimintaan liittyvien toimiemme kehittämiseksi, parantamiseksi tai muokkaamiseksi;
    • Vuorovaikutus kanssasi internet-pohjaisten digitaalisten neuvontapalveluiden kautta ja viestien lähettämisen mahdollistaminen toisille henkilöille, mikäli näin haluat tehdä;
    • Kyselyjesi tai pyyntöjesi käsittely ja niihin vastaaminen, mukaan lukien pyynnöt näytteisiin liittyen;
    • Hallinnollisten tietojen lähettäminen sinulle, kuten esimerkiksi ehtojemme ja käytäntöjemme muutoksiin liittyvät tiedot;
    • Yhteistyön edistäminen ja siihen liittyvien asiakaspalveluiden tuottaminen; ja;
    • Läpinäkyvyysvelvoitteidemme täyttäminen;
    • Tietokannan luominen ja ylläpito sinun tunnistamiseksi ja kanssasi asioinnin mahdollistamiseksi ammattiosaamiseesi sekä mielipiteisiisi perustuen ja, mikäli sovellettavissa, aiemman kanssakäymisen perusteella; ja
    • Yhteydenotot tuotteisiimme liittyvien tietojen toimittamiseksi tai tuotteisiimme tai palveluihimme liittyviin kyselyihin vastaamiseksi.
  • Oikeudellisten vaateiden tai käsittelyjen toteuttamiseksi, suorittamiseksi tai puolustamiseksi;
  • Sinun tai muiden tahojen elintärkeiden etujen suojaamiseksi ; ja;
  • Merkittävän julkisen edun takia, voimassa olevien lakien mukaisesti.

Miten suojaamme henkilötietojasi?

Haluamme varmistaa, ettei henkilötietojasi jaeta kenellekään tai käytetä kenenkään toimesta, jolla ei ole oikeutta nähdä niitä. Käytämme henkilötietojen suojaamiseen erilaisia turvatoimia ja -tekniikoita.

Valitsemme huolellisesti palveluntarjoajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ja tarkistamme, että ne ovat ottaneet käyttöön turvatoimia ja -tekniikoita henkilötietojen suojaamiseksi.

Tiedonsiirron tai tallennusjärjestelmien 100 %:sta turvallisuudesta ei kuitenkaan voida antaa takuita. Jos sinulla on syytä olettaa, että vuorovaikutus kanssamme ei enää ole turvallista, ilmoita asiasta välittömästi meille käyttämällä kohdan "Yhteystiedot ja yhteydenotto tietosuoja-asioissa" tietoja.

Mitkä ovat henkilötietoihin liittyvät oikeutesi?

Sinulla on oikeuksia, jotka sinun on tärkeä tuntea. Käytettävissäsi olevat oikeudet riippuvat siitä, millä perusteella käsittelemme henkilötietojasi, sekä oman maasi lainsäädännöstä ja joihinkin oikeuksiin liittyy poikkeuksia. Tämän mukaisesti sinulla voi olla oikeus:

  • Peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn suoramarkkinointitarkoituksia varten
  • Kysyä GSK:lta henkilötietojesi käsittelystä mukaan lukien mahdollisuus pyytää kopiota henkilötiedoistasi;
  • Pyytää meitä korjaamaan tiedot, jotka ovat mielestäsi epätarkkoja tai virheellisiä;
  • Pyytää meitä poistamaan henkilötietosi;
  • Pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä;
  • Vastustaa suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyä;
  • Pyytää meitä siirtämään antamasi tiedot toiseen organisaatioon tai toimittamaan ne sinulle; ja
  • Tekemään valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle.

Voit selvittää tavat ottaa meihin yhteyttä edellä mainittujen asioiden hoitamista varten katsomalla kohdan "Yhteystiedot ja yhteydenotto tietosuoja-asioissa" tietoja. 

Suojataksemme sinua ja muiden henkilöiden yksityisyyttä saatamme tarkistaa henkilöllisyytesi ennen pyyntösi toteuttamista.

Tapauksissa, joissa henkilötietojesi käyttö on perustunut antamaasi suostumukseen ja joissa myöhemmin peruutat antamasi luvan, emme välttämättä pysty suorittamaan tiettyjä kohdassa "Kuinka käytämme henkilötietojasi" kuvattuja toimenpiteitä. 

 

Kuinka pitkään säilytämme henkilötietojasi?

Joillakin lainkäyttöalueilla meitä edellytetään lakien ja määräyksien perusteella säilyttämään henkilötietojasitietyn tietyn aikaa. Säilytysaika riippuu sen lainkäyttöalueen lainsäädännöstä jolla olet kun olet tiedot meille antanut.

Säilytämme henkilötietojasi aina lain vaatiman ajan ja säilytämme henkilötietojasi myös silloin, jos se on tarpeen sellaisten oikeudenkäyntien tai tutkimusten yhteydessä, joissa GSK on osallisena. Muussa tapauksessa säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin meillä on yhteistyötä kanssasi, jotta voimme vastata tai käsitellä kysymyksesi tai pyyntösi tai mikäli olemme lähettäneet sinulle tuotenäytteen.

Kenen kanssa jaamme henkilötietojasi? 

Luovutamme henkilötietojasi niitä tarvitseville siltä osin kuin se on välttämätöntä lakien ja määräysten noudattamiseksi sekä kanssasi tapahtuvan asioinnin hoitamiseksi.

Luovutamme henkilötietojasi vain sellaisille GSK:n konserniyhtiöiden tiimeille, joiden on nähtävä ne voidakseen hoitaa työnsä. Luettelo tytäryhtiöistämme osoitteineen löytyy tämän linkin kautta.

Joissain maissa yhteydenpitomme kanssasi tapahtuu erikoistuneen palveluntarjoajan välityksellä. Luovutamme silloin henkilötietojasi palveluntarjoajien sellaisille työntekijöille ja tiimeille, joiden on nähtävä ne voidakseen hoitaa työnsä.

Lisäksi jaamme henkilötietosi myös muiden toimijoiden, kuten esimerkiksi seuraavien kanssa:

  • Tapahtumanjärjestäjät;
  • Markkinointitoimistot;
  • Teknologiatoimittajat, joiden kanssa teemme yhteistyötä digitaalisten sivustojemme ja sovellustemme kehittämiseksi ja parantamiseksi;
  • Kanssamme työskentelevät mediapalveluita tuottavat tahot;
  • Terveydenhoitopalveluiden tuottajat, jotka työskentelevät kanssamme;
  • Mikä tahansa taho, joka mahdollisesti ostaa meidät tai osan liiketoimintaamme tai brändejämme;
  • Palveluntarjoajat, jotka hallinnoivat haittavaikutusepäilyihin liittyviä raportteja;
  • Toimialajärjestöt;
  • Paikalliset tai ulkolaiset tuomioistuimet, viranomaiset, hallitukset ja lainvalvontaviranomaiset; ja
  • Ammatilliset neuvonantajat, kuten tilintarkastajat, kirjanpitäjät ja lakimiehet.

Missä tapauksissa siirrämme henkilötietojasi oman kotimaasi ulkopuolelle?

Toimimme kaikkialla maailmassa. Siksi saatamme joutua siirtämään henkilötietojasi ja käyttämään niitä sen maan ulkopuolella, jossa ne on kerätty. Näitä maita voivat olla muun muassa: Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Intia sekä Euroopan Unioniin kuuluvat maat. Suojaamme henkilötietojasi asianmukaisin toimin, kun siirrämme ne kotimaasi ulkopuolelle. Tällaisia toimia ovat esimerkiksi tiedonsiirtosopimukset, joihin sisältyy tietosuojaa koskevat vakiolausekkeet. Maissa, joihin henkilötietojasi siirretään, ei välttämättä ole samanlaista tietosuojalainsäädäntöä kuin kotimaassasi. Kyseisten maiden lainvalvontaviranomaisilla, sääntelyviranomaisilla, turvallisuusviranomaisilla tai tuomioistuimilla voi olla oikeus nähdä henkilötietosi.

Lisätietoa Euroopan talousalueella (ETA) asuville

Euroopan komissio on vahvistanut, että eräissä ETAn ulkopuolisissa maissa on vastaavan tasoinen tietosuoja. Kyseiset maat on lueteltu täällä.

Jos siirrämme henkilötietojasi maahan, jota ei ole mainittu tässä luettelossa, siirtoon sovelletaan yritystä koskevia sitovia sääntöjä (Binding Corporate Rules) ja Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita. Ne mahdollistavat henkilötietojesi siirtämisen maasta toiseen konsernimme sisällä ja täyttää Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja muun tietosuojalainsäädännön vaatimukset.

Lapsiin liittyvät tiedot

Palveluitamme ei ole suunnattu lapsille emmekä tietoisesti kerää mitään henkilötietoja lapsilta, pois lukien tapaukset, joissa laki joko sallii tai edellyttää niin tekemään.

Evästeet, verkkosivuston ja sovelluksen tiedot: käyttö analytiikkaan ja markkinointiin?

Verkkosivustomme saattavat käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita. Voit joko hyväksyä tai kieltää evästeiden käytön. Jos kiellät evästeiden käytön, sivustojemme, sovelluksiemme ja palveluidemme kaikki osat eivät välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla ja käyttökokemuksesi voi siten heikentyä.

Sikäli kuin paikalliset lait tulkitsevat evästeiden ja muiden teknologioiden avulla kerättyjen tietojen olevan henkilötietojasi, käsittelemme mainittuja tietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisella tavalla.

Lisätietoja evästekäytännöistämme on saatavissa parhaillaan selaamasi GSK-verkkosivun evästekäytäntöä kuvaavasta kohdasta.  Normaalisti asianomainen linkki löytyy kunkin sivun alalaidasta. Kyseinen käytäntö selittää mitä evästeet ja vastaavat teknologiat ovat ja kuinka käytämme niitä.

Keräämme tietoa tietokoneesi selaintyypistä ja käyttöjärjestelmästä, sivustoista, joilla olet käynyt ennen sivustollamme vierailua ja sen jälkeen, vakioituja palvelimen lokitietoja, tietoa IP-osoitteista, sijainnista, matkapuhelimen palveluntarjoajista ja matkapuhelimen käyttöjärjestelmästä. Käytämme näitä tietoja ymmärtääksemme, miten sivustollamme kävijät käyttävät sivustoja ja mobiilisovelluksia, jotta voisimme parantaa niitä, tarjoamiamme palveluita ja mainontaamme. Voimme jakaa nämä tiedot myös muiden GSK-ryhmään kuuluvien yritysten ja muiden kolmansien osapuolten kanssa. Jotkin sivustoistamme käyttävät Google Analyticsia, Google, Inc. -yhtiön ("Google") tarjoamaa verkkoanalytiikkapalvelua. Google Analytics käyttää evästeitä käyttötapojen analysointiin ja voi kerätä tietoa sivuston käytöstäsi, mukaan lukien IP-osoitteesi. Lisätietoa Google Analyticsistä on täällä. Jos et halua, että Google Analytics käyttää tietojasi, voit estää niiden käytön täällä.

Käytämme myös mainontakumppaneidemme remarketing-markkinointipalveluita räätälöidäksemme mainokset, joita kävijät näkevät mainontaverkostojensa sivustoissa (muut kuin GSK:n sivustot). Näillä sivuilla saatat nähdä mainoksia, jotka liittyvät GSK:n kanssa aiemmin tapahtuneeseen asiointiisi. Voit poistaa Googlen tarjoamien mainosten räätälöinnin käytöstä napsauttamalla tätä. Voit poistaa Facebookin tarjoamien mainosten räätälöinnin käytöstä napsauttamalla tätä. Monet yritykset, jotka näyttävät mielenkiinnon kohteisiin perustuvia mainoksia, ovat Network Advertising Initiative ("NAI") -yhdistyksen, Digital Advertising Alliance ("DAA") -yhdistyksen tai European Interactive Digital Advertising Alliance ("EDAA") -yhdistyksen jäseniä. Voit estää näiden yhdistysten jäsenten tarjoaman mielenkiinnon kohteisiin perustuvan mainonnan vierailemalla niiden sivustolla osoitteessa https://optout.networkadvertising.org/, https://optout.aboutads.info/ ja https://www.youronlinechoices.com/.

Voimme käyttää meille jakamiasi tietoja tehdäksemme päätöksiä mielenkiinnon kohteistasi ja mieltymyksistäsi, jotta voimme tehdä markkinointimateriaaleistamme sinulle merkityksellisempiä. Lisäksi voimme yhdistää sinua koskevia tietoja mielenkiinnon kohteitasi koskeviin tietoihin tai demografisiin tietoihin, joita kolmannet osapuolet ovat keränneet sinulta verkossa ja sen ulkopuolella, jotta voisimme räätälöidä kokemuksesi ja markkinointimateriaalimme. Sinulla on tiettyjä oikeuksia tähän liittyen: katso lisätietoa edellä olevasta kohdasta 'Mitkä ovat henkilötietoihin liittyvät oikeutesi?'.

Käytämme Facebookin mukautetun kohderyhmän työkaluja. Niiden avulla voimme tarjota sinulle räätälöityä mainontaa, kun käytät Facebookin alustoja. Yhdistämällä tiedossamme olevan sähköpostiosoitteesi Facebookin hallussa olevaan sähköpostiosoitteesi voimme näyttää sinulle oleellisinta GSK-mainontaa. Tämä edellyttää aina sinulta saamaamme suostumusta. Joskus voimme käyttää sinua koskevia tietoja myös mallien laatimiseen sinusta. Tällöin voimme luoda samankaltaisia potentiaalisten asiakkaiden yleisöjä (joilla on samanlaiset mielenkiinnon kohteet tai demografiset tiedot kuin sinulla) Facebookin tai Googlen kaltaisten mainonta-alustojen kautta, näiden mainonta-alustojen muista henkilöistä säilyttämien tietojen perusteella. Tavallisesti tämä tarkoittaa, että jaamme sähköpostiosoitteesi mainontakumppaneidemme kanssa. Jos haluat jättäytyä pois samankaltaisista yleisöistä Googlessa, voit tehdä sen täällä.

Miten tätä tietosuojaselostetta päivitetään?

Tätä tietosuojaselostetta päivitetään ajoittain. Tehdyt muutokset tulevat voimaan, kun muutettu tietosuojaseloste julkaistaan tietosuojaportaalissamme. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty kohdan "Viimeisin päivitys" ilmaisemana ajankohtana. Jos muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme niistä näkyvämmällä tavalla.

Vastuumme sivustoista, joita emme omista tai jotka eivät ole hallinnassamme

GSK Pro -portaalimme ja muut GSK-portaalit ja verkkosivustot saattavat sisältää linkkejä sivustoihin tai mobiilisovelluksiin, joita emme omista tai jotka eivät ole hallinnassamme. Tämä tietosuojaseloste ei kata niitä. Jos haluat tietää, miten kyseisissä sivustoissa tai mobiilisovelluksissa kerätään, käytetään ja jaetaan henkilötietoja, tutustu niitä koskeviin tietosuojaselosteisiin.